Geloven groeit!

29 september 2022 20:00
Locatie: De Schutse, De Merodelaan 1, 1422 GB Uithoorn

Deze cursus heeft plaats in Uithoorn. U bent van harte welkom. Heeft u belangstelling om deze cursus in de Zaanstreek te volgen? Mail dan naar Jeroen Hoekstra. Bij voldoende belangstelling organiseren we deze cursus ook in de Zaanstreek.

Geloven is meer dan ja en amen.
Geloven is antwoord geven, een relatie zelfs. Zo ontstaat jouw persoonlijke verhaal als gelovig mens. Dat persoonlijke geloofsverhaal verandert gedurende het mensenleven. Het evolueert, wordt volwassen: van de mooie, maar kinderlijke beelden van je jeugd naar een meer volwassen manier van kijken nu. En door elke (geloofs-)crisis heen, ontstaan nieuwe vragen die weer leiden tot nieuwe antwoorden en een andere manier van kijken naar het geloof. Nieuwe manieren om over God en het goddelijke te spreken. En elke manier van kijken heeft zijn eigen waarde en wijsheid.
Dominee Joep Dubbink en diaken Jeroen Hoekstra organiseren een serie van vijf gespreksavonden, geïnspireerd op het boek ‘God 9.0’, waarin we met elkaar de verschillende manieren van kijken en bijbehorende geloofsinzichten verkennen.

 

Voor wie?
Voor iedereen die geloven ziet als een persoonlijke spirituele reis.
Voor iedereen die uitgedaagd durft te worden om met frisse blik te kijken naar zijn of haar eigen geloofsopvattingen van vroeger en nu.
Voor iedereen die het gevoel heeft dat zijn of haar denken over het geloof botst met andere persoonlijke waarden of manier van leven.

Structuur van de avonden
De avonden beginnen met een introductie van het thema van de avond aan de hand van een kort college m.b.v. powerpoints, video’s, kunst, verhalen e.d. Daarna volgt een gestructureerde uitwisseling, waarbij we delen vanuit onze eigen levenservaring.

Avond 1: Rationaliteit en geloofsvertrouwen. Geloven in tijden van wetenschappelijke dominantie! Over de spanning tussen ons wetenschappelijke wereldbeeld en onze geloofsbeleving.
Avond 2: Opgroeien. De parallel tussen de mensheid en het individu. Van jagers-verzamelaars tot wereldburgers... Over hoe Godsbeelden samenhangen met hoe wij naar de wereld en onszelf kijken.
Avond 3: Geel bewustzijn - de motor tot geloofs- en kerkvernieuwing? Antwoorden op de vragen van deze tijd? Over ecologisch bewustzijn, altruïstische ethiek en allesomvattende liefde.
Avond 4: Visioen en mystiek. We kijken naar de toekomst. Hoe zullen we dan naar onszelf en de wereld kijken? En we kijken naar binnen en betreden het domein van de mystiek.
Avond 5: God is ieder ogenblik nieuw. De precieze inhoud staat nog open, zodat we met elkaar kunnen bepalen welke lijnen we nog willen verkennen.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden voor de gespreksgroep door een mail te sturen naar bezinning.en.verdieping@pkn-uithoorn.nl (opgeven voor 15 september). Het verdient de aanbeveling om de hele cyclus te volgen.
U hoeft het boek ‘God 9.0’ niet te lezen: het is geen gesprekgroep over het boek. De gespreksavonden gaat door vanaf acht inschrijvingen. Maximaal aantal deelnemers is twaalf.
Deelname is gratis.

Wanneer? Waar? Tijd
Donderdag 29 september De Schutse, De Merodelaan 1 20.00 – 21.30u
Donderdag 6 oktober De Schutse, De Merodelaan 1 20.00 – 21.30u
Donderdag 3 november De Schutse, De Merodelaan 1 20.00 – 21.30u
Donderdag 10 november De Schutse, De Merodelaan 1 20.00 – 21.30u
Donderdag 17 november De Schutse, De Merodelaan 1 20.00 – 21.30u

Katholiek Zaanstreek is een samenwerkingsverband dat uit zeven parochiegemeenschappen bestaat.

Contact per mail
Zoekt u contact met een van onze gemeenschappen, gebruik dan het contactformulier.

Contact per telefoon
Voor telefonisch contact zie het kader rechts voor de telefoonnummers per parochie.

Assendelft
H. Odulpus: 075 687 1206

Koog aan de Zaan
H. Martelaren van Gorcum:
06 12182931

Krommenie
St. Petrus: 075 628 1208

Zaandam
St. Bonifatius: 075 6164807
H. Jozef: 06 3011 0590
H. Maria Magdalena ('t Kalf):
075 616 4855

Wormer
H. Maria Magdalena: 075 642 1216

Copyright: Katholiek Zaanstreek | Privacybeleid | Betalingsvoorwaarden

Website door: Webheld.nl