De eerste heilige communie

De Heilige Eucharistie is het grootste, mooiste en heiligste Sacrament dat God aan ons gegeven heeft. Want in de Eucharistie doet God niet alleen iets in ons of voor ons, maar geeft Hij Zichzelf. Jezus komt Zelf in zijn Lichaam en Bloed aanwezig. Dit is een groot mysterie waar we uit gevoed mogen worden. Niet voor niets noemt de Kerk het heel vaak “bron en hoogtepunt van het christelijk leven.” We leven vanuit de Eucharistie als primaire bron en leven daar naartoe, alles leidt ook weer naar dat hoogtepunt.

De eerste keer dat iemand daaraan gaat deelnemen is meestal na een uitgebreide voorbereiding, om goed voorbereid te zijn om aan dit grootse en mooie Sacrament deel te nemen. Meestal gebeurt die eerste keer als een kind ongeveer 7 of 8 jaar oud is en in groep 4 zit. Dit is de leeftijd dat kinderen het onderscheid kunnen maken dat de Heilige Hostie niet meer gewoon brood is, maar het Lichaam van Jezus.

Deze “Eerste Heilige Communie”, de eerste keer dat de kinderen Jezus in de Eucharistie ontvangen, vindt meestal plaats op een zondag in april of mei, soms begin juni. Daar gaat een periode van een aantal maanden aan vooraf dat de kinderen op regelmatige bijeenkomsten worden voorbereid. Wanneer die starten en hoe vaak ze zijn is iets verschillend per parochie.

Als u uw kind zijn of haar Eerste Heilige Communie wil gaan laten doen, neem dan graag contact op met het secretariaat van uw parochie.

Katholiek Zaanstreek is een samenwerkingsverband dat uit zeven parochiegemeenschappen bestaat.

Contact per mail
Zoekt u contact met een van onze gemeenschappen, gebruik dan het contactformulier.

Contact per telefoon
Voor telefonisch contact zie het kader rechts voor de telefoonnummers per parochie.

Assendelft
H. Odulpus: 075 687 1206

Koog aan de Zaan
H. Martelaren van Gorcum:
06 12182931

Krommenie
St. Petrus: 075 628 1208

Zaandam
St. Bonifatius: 075 6164807
H. Jozef: 06 3011 0590
H. Maria Magdalena ('t Kalf):
075 616 4855

Wormer
H. Maria Magdalena: 075 642 1216

Copyright: Katholiek Zaanstreek | Privacybeleid | Betalingsvoorwaarden

Website door: Webheld.nl