Wisseling van de wacht: een deken gaat, een deken komt.

Mededeling over een ‘wisseling van de wacht’…

Namens het parochiebestuur is er de volgende mededeling.

Onze Bisschop, Monseigneur Hendriks, zal op 1 maart een nieuwe pastoor benoemen in onze regioparochies. Een nieuw iemand, die pastoor wordt van de parochies van Zaanstreek, en deken van het Dekenaat Zaanstreek-IJmond.

Dit gaat dus de parochies in Zaandam, ’t Kalf, Wormer, Krommenie, Koog aan de Zaan en Assendelft direct aan. Maar indirect ook de overige parochies die in het Dekenaat Zaanstreek-IJmond liggen; dus: Castricum, Beverwijk, Velsen-Noord, Heemskerk, Uitgeest en Wijk aan Zee.

De naam van de pastoor die in de Zaanse parochies zijn intrede zal doen, is George Paimpillil.

Op dit moment is pastoor George nog werkzaam als deken van Haarlem en pastoor van de parochies van Santpoort, Driehuis en Haarlem-Noord.

De pastores Matthé Bruijns, Jeroen Hoekstra en Nico Kerssens blijven in de parochies van onze regio werken en zullen voortaan met hem het team vormen. Wel zal kapelaan Nico Kerssens in Assendelft komen te wonen. In plaats van kapelaan zal hij voortaan pastoor zijn.

De nieuwe deken zal in Zaandam gaan wonen, bij de Bonifatiuskerk. U zult zeker op termijn met hem kunnen kennismaken.

De Bisschop zal onze huidige deken, Floris Bunschoten, activiteiten in Haarlem te doen geven. Onder anderen zal pastoor Bunschoten bij de Bavokathedraal een taak krijgen, maar ook in Santpoort, Driehuis en Haarlem-noord, en zal hij deken van het Dekenaat Haarlem zijn.

Zijn taken voor de Zaanstreek legt hij dus op korte termijn neer. Hij geeft het stokje over aan pastoor Paimpillil. Dit alles dus al per 1 maart.

Pastoor Bunschoten is dankbaar dat hij negentien prachtige jaren in het Zaanse heeft mogen doorbrengen.

Het onverwachte van dit bericht begrijpt het parochiebestuur heel goed. Het is voor onze parochies een nieuwe fase en een hele verandering. Maar ook voor de pastores in kwestie die ‘ja’ hebben gezegd op de wens van de Bisschop om na een lange periode een overstap te maken om andere geloofsgemeenschappen te dienen. Het bestuur realiseert zich dat.

Laten we in de komende weken en maanden extra bouwen aan gemeenschapszin en versterking van onze betrokkenheid bij kerk en geloof. We hebben parochies om trots op te zijn! Daarin kunnen wij pastoor George als nieuwe versterking van harte welkom heten.

In het parochieblad leest u binnenkort meer over een en ander. Ook kunt u met vragen altijd terecht bij de pastor die u hierover wilt aanspreken, of bij een kerkbestuurslid.

Dank u wel voor uw aandacht.

Katholiek Zaanstreek is een samenwerkingsverband dat uit zeven parochiegemeenschappen bestaat.

Contact per mail
Zoekt u contact met een van onze gemeenschappen, gebruik dan het contactformulier.

Contact per telefoon
Voor telefonisch contact zie het kader rechts voor de telefoonnummers per parochie.

Assendelft
H. Odulpus: 075 687 1206

Koog aan de Zaan
H. Martelaren van Gorcum:
06 12182931

Krommenie
St. Petrus: 075 628 1208

Zaandam
St. Bonifatius: 075 6164807
H. Jozef: 06 3011 0590
H. Maria Magdalena ('t Kalf):
075 616 4855

Wormer
H. Maria Magdalena: 075 642 1216

Copyright: Katholiek Zaanstreek | Privacybeleid | Betalingsvoorwaarden

Website door: Webheld.nl