Featured Image

Kerstconcert Kamerkoor Amphion

Zondag 17 december zingt Kamerkoor Amphion, o.l.v. Tijmen van Tol, klassieke koormuziek en kerstliederen in de Kalverkerk met muzikale werken van o.a. Tallis, Part, Gjeilo, Macmillan, Whitacre, Brahms en Reinberger.

Duratie: ± 40 minuten. Toegang is gratis met een deurcollecte na afloop.

Kalverkerk, Kalf 162, 1509 BA, Zaandam

Aanvang 14.00 uur,  open 13.30 uur.  Vooraf en na afloop wordt koffie en thee verkocht.

Meer informatie: www.kamerkooramphion.nl

 

 

Featured Image

Kerstconcert Harmonie Tuindorp

Met kerstmuziek in verrassende arrangementen, maar ook prachtige concertwerken, zoals Compostela en een gepassioneerde tango.

Harmoniecorps Tuindorp (HCT) zet de traditie voort en geeft op vrijdagavond 15december een kerstconcert in de Kalverkerk in Zaandam.
Onder leiding van dirigent Bert Willemsen brengt HCT een afwisselend programma.

Naast kerstmuziek in diverse stijlen, waaronder A Happy Winter Holiday, Dashing through the snow en de Ukrainian Bell Carol wordt verder als groter werk het stuk Compostela van Thierry Deleruyelle uitgevoerd. In dit werk hoort u het vertrek, de tocht en de aankomst van de pelgrims met uiteindelijk de plechtige uitreiking van de Compostela (het pelgrimscertificaat).
Verder staan vrolijke werken als Postcard from Buenos Aires en RatatouilleSatirique van Eric Satie op het programma.

Een afwisselend concert wat u een avond laat genieten.
Kalverkerk, Kalf 162, 1509 BA, Zaandam
Aanvang 20.00 uur, open 19.30 uur. Toegang is gratis met een deurcollecte na afloop. Vooraf en in de pauze wordtkoffie en thee verkocht.
www.harmoniecorps.nl

Featured Image

Ode aan Maria

Traditioneel binnen de katholieke kerk staat de maand oktober in het teken van het bidden van de rozenkrans; een ode aan Maria. Gezien de bijzondere belangstelling voor Maria wordt er in de Maria Magdalena kerk (‘Kalverkerk’) op zaterdagmiddag 21 oktober om 14.00 uur een prachtige muzikale ode gebracht aan Maria.

Er zullen Ave Maria’s gezongen worden van meerdere componisten, maar ook een Regina Caeli, een Sancta Maria en een Maria Mater Gratiae zullen niet ontbreken. Het wordt een reis door de tijd met heel diverse composities van Gregoriaans tot Herman Finkers.

Gratis entree; een vrijwillige bijdrage wordt na afloop van het concert op prijs gesteld. Hartelijk dank voor de donatie.

Tevens zal op elke dinsdagavond in oktober om 19.00 uur rozenkrans worden gebeden. Op elke eerste dinsdagavond van de maand vanaf 19.30 uur zal een Missionaire Parochie avond worden georganiseerd in de pastorie van de Maria Magdalena kerk. De eerstvolgende parochie avond zal op 6 november plaatsvinden. Iedereen is van harte welkom.

Featured Image

Gluren bij de buren Zomereditie

Zomerse primeur en een save the date! Maria Magdalena 1887 doet officieel mee met Gluren bij de Buren Zomereditie op zondag 2 juli van 13.00 - 17.00 uur. Het muzikaal programma is samengesteld met de fantastische Amarilli's Sunshine, Hanneke & Kelly en Femmes Vocales. Tot gauw!

Amariilli's Sunshine

Het blokfluitensemble brengt muziek uit vijf eeuwen. Enkele leden van het ensemble beschikken over prima zangstemmen wat de variatie in het repertoire nog groter maakt. Er worden blokfluiten gespeeld van sopranino tot grootbas.

Hanneke & Kelly

Zingen vaak de sterren van de hemel in de Maria Magdalena Kerk. Moeder en dochter zullen samen een deel uit hun repertoire ten gehore brengen.

Femmes Vocales

Enthousiaste vrouwen die mooi meerstemmig liedjes zingen onder begeleiding van pianist Rogier Kramer. Er worden bekende Nederlandstalige en Engelstalige liedjes gezongen. De vrouwen kennen elkaar al heel lang en vinden het heerlijk om met elkaar te zingen.

Locatie: de prachtige tuin

Programma:

13.00 - 13.30 Amarilli's Sunshine

13.45 - 14.15 Amarilli's Sunshine

14.30 - 15.00 Hanneke & Kelly

15.15 - 15.45 Femmes Vocales

16.00 - 16.30 Femmes Vocales

Aanvullend

16.30 - 17.00 kleine borrel

Meer informatie: https://glurenbijdeburen.nl/nl/programma/zaanstad#860

Welkom bij onze parochies in de Zaanstad en Wormerland

Wij zijn gemeenschappen die Jezus Christus willen volgen en leven vanuit de Sacramenten van Zijn Liefde. Lees hier meer over ons.

Wij nodigen u van harte uit voor onze vieringen en activiteiten.

U kunt zich opgeven voor de wekelijkse nieuwsbrief die per email wordt toegezonden. Stuur een mail naar info [ed] katholiekzaanstreek [punt] nl.

Neem vooral contact op als u vragen heeft.

Katholiek Zaanstreek is een samenwerkingsverband dat uit zeven parochiegemeenschappen bestaat.

Contact per mail
Zoekt u contact met een van onze gemeenschappen, gebruik dan het contactformulier.

Contact per telefoon
Voor telefonisch contact zie het kader rechts voor de telefoonnummers per parochie.

Assendelft
H. Odulpus: 075 687 1206

Koog aan de Zaan
H. Martelaren van Gorcum:
06 12182931

Krommenie
St. Petrus: 075 628 1208

Zaandam
St. Bonifatius: 075 6164807
H. Jozef: 06 3011 0590
H. Maria Magdalena ('t Kalf):
075 616 4855

Wormer
H. Maria Magdalena: 075 642 1216

Copyright: Katholiek Zaanstreek | Privacybeleid | Betalingsvoorwaarden

Website door: Webheld.nl