Featured Image

Koffieochtend in de Pinkzaal

Een nieuwe activiteit in de Pinkzaal; de koffieochtend.

Wij nodigen u uit om op de eerste dinsdagmorgen van de maand een kopje koffie of thee met ons te drinken. In onze gezellige Pinkzaal bent u welkom vanaf 10.00 uur. Even bijpraten, een luisterend oor, gezelligheid en warmte. Het kan daar allemaal.

De eerstvolgende keren zijn dinsdag 7 november en 5 december.

Featured Image

Uitstapje naar de Hofkerk

Bezoek aan de Martelaren van Gorcum-parochie te Amsterdam, de Hofkerk.

De parochieraad nodigt onze parochianen uit om op zondag 16 juli met de bus mee te gaan naar onze naamgenoot te Amsterdam. We zijn al eens eerder naar de Hofkerk geweest, en willen dat graag weer eens herhalen. Dan kunnen we meteen “ons eigen” schilderij van de Martelaren bewonderen, want met de kerkverkoop heeft de Hofkerk het schilderij overgenomen. Zij hebben het een mooie plek gegeven en daar zijn wij natuurlijk erg benieuwd naar.

De bedoeling is dat we om 9.30 uur vanaf de Pinkzaal met de bus vertrekken. We arriveren dan rond 10.00 uur en de viering begint om 10.30 uur. Na de viering krijgen we van de vrijwilligers van de Hofkerk koffie met wat lekkers aangeboden, gevolgd door een broodje, waarna we dan om 13.00 uur weer op de bus stappen richting de rondvaartboot. De rondvaart is van 13.30 tot 15.30 uur. Daarna vertrekken we met de bus retour richting de Pinkzaal, waar we rond 16.15 uur aan zullen komen.

We hopen op goed weer!

Indien u geïnteresseerd bent om mee te gaan, kunt u zich opgeven bij ondergetekende via de mail (Martelaren@outlook.com of Ineke.boon@upcmail.nl), of per WhatsApp of telefonisch (0655543942).

Namens de Parochieraad,

Ineke Boon

Featured Image

Extra collecte voor de slachtoffers van de oorlog in de Oekraïne

Op 6 maart 2022 is er een extra collecte gehouden voor de slachtoffers van de oorlog in de Oekraïne. Via het Europese katholieke caritasnetwerk helpt de Vastenactie met de opvang van de enorme stroom vluchtelingen in Oekraïne én in de landen eromheen. Er is op diverse plaatsen opvang ingericht waar de vluchtelingen terecht kunnen. De caritasorganisaties zorgen voor basisvoorzieningen als schoon water, voedsel, kleding en onderdak. Bijdragen kunnen worden overgemaakt via de website van de Vastenactie: www.vastenactie.nl of op bankrekeningnummer NL21 INGB 000 000 58 50 t.n.v. Vastenactie, Den Haag, o.v.v. collecte Oekraïne. Katholieke organisaties zoals de Vastenactie en Kerk in Nood hebben directe lijnen met de Kerk ter plaatse. Geven aan deze organisaties betekent dan ook rechtstreeks hulp geven aan de mensen in Oekraïne.  

Welkom bij onze parochies in de Zaanstad en Wormerland

Wij zijn gemeenschappen die Jezus Christus willen volgen en leven vanuit de Sacramenten van Zijn Liefde. Lees hier meer over ons.

Wij nodigen u van harte uit voor onze vieringen en activiteiten.

U kunt zich opgeven voor de wekelijkse nieuwsbrief die per email wordt toegezonden. Stuur een mail naar info [ed] katholiekzaanstreek [punt] nl.

Neem vooral contact op als u vragen heeft.

Katholiek Zaanstreek is een samenwerkingsverband dat uit zeven parochiegemeenschappen bestaat.

Contact per mail
Zoekt u contact met een van onze gemeenschappen, gebruik dan het contactformulier.

Contact per telefoon
Voor telefonisch contact zie het kader rechts voor de telefoonnummers per parochie.

Assendelft
H. Odulpus: 075 687 1206

Koog aan de Zaan
H. Martelaren van Gorcum:
06 12182931

Krommenie
St. Petrus: 075 628 1208

Zaandam
St. Bonifatius: 075 6164807
H. Jozef: 06 3011 0590
H. Maria Magdalena ('t Kalf):
075 616 4855

Wormer
H. Maria Magdalena: 075 642 1216

Copyright: Katholiek Zaanstreek | Privacybeleid | Betalingsvoorwaarden

Website door: Webheld.nl